duminică, 8 martie 2015

Ziua femeii-Ziua mamei


 


8 Martie-Ziua femeilor, ziua mamei.O zi frumoasa,care capata importanta doar atunci cand simti ca ai facut ceva in lumea asta,atunci cand ai lasat ceva in urma ta, s-au cand ai construit ceva care sa-ti poarte amprenta.In cazul mamelor stim ca ele ne-au dat viata si stim cat de importante sunt pentru noi pentru ca ne-au crescut si mai mult de atat ne-au crescut cu iubire.Dar in cazul nostru fetelor?Totusi e si ziua noastra, ar trebui sa ne bucuram pentru ca prin noi exista viata pe acest pamant.Noi putem doar sa fim un model bun pentru ceilalti, sa nu fim o rusine pentru gradina in care am fost sadite.Sa nu ne transformam din flori incantatoare,care raspandesc frumusete si gingasie in buruieni demne de calcat in picioare.Totul depinde de noi ce alegem sa fim.Daca alegi sa fi o floare ar trebui sa te comporti ca una iar daca alegi sa fi o buruiana sa nu astepti sa fi udata.La fel si cu oamenii cu care ne pierdem timpul uneori.Unii sunt buruieni,altii sunt flori iar apa e timpul tau.Deci tu alegi daca uzi buruienile sau florilor.
Sa revin la ziua de 8 Martie.Azi e ziua in care noi fetele ne sarbatorim asemanarile,diferentele si existenta.(Stiu ca sunt prea modesta astazi).Azi e ziua in care ne pasa cum ne vad barbatii,ne pasa de atentia lor, de modul in care ne vad ei existenta si de ceea ce vad in noi. Printre atatea flori apar si chipurile noastre.Chipurile mamelor noastre...
Draga mama, iti scriu pentru ca altfel nu stiu daca as avea curaj sa-ti spun toate astea. Poate ca trebuia sa o fac cu mult timp in urma. Habar n-am de ce am ales momentul asta...Pentru ca e o zi speciala primul gand care mi-a venit in minte a fost recunostiinta.Recunostinta ca mi-ai dat viata si ai avut grija de mine iar restul ce au intervenit pe parcurs au fost doar obstacole.Chiar daca te-ai pierdut,te-ai ratacit de cate ori aveam nevoie de tine, nu pot sa nu recunosc ca datorita tie am invatat sa iau singura decizii privind viata mea.Nu pot sa vad doar lucrurile rele pentru ca esti mama mea, si nicio mama n-ar vrea raul copilului.De asta tin sa-ti multumesc ca m-ai lasat sa cresc sub ochii tai, mi-ai mai dat un sfat la nevoie si m-ai ferit de lipsuri si rele.Chiar daca ne-am certat de multe ori si mai tot timpul nu am cazut de acord in nicio situatie.Chiar daca a trebuit sa-mi impun punctul de vedere de nenumarate ori ca tu sa-l accepti, iti multumesc.



Datorita tie am devenit persoana care sunt azi.O persoana care lupta pentru ceea ce vrea, o persoana care nu asculta ceea ce spun altii atunci cand spun ,,Nu poti".Astazi e ziua perfecta sa ne sarbatorim diferentele.E ziua perfecta in care sa-ti multumesc ca daca n-ai fi fost tu nu eram ceea ce sunt azi.Eram probabil o fetita rasfatata gata sa planga din orice.Grijile tale, vorbele tale totul m-a pregatit pentru aceasta viata.De la tine am invatat sa nu judec oamenii dupa aparente, am invatat ca oamenii care spun vorbe la nervi,vorbe care te inteapa adanc, acei oameni ,in adancul sufletului lor sunt niste oameni foarte buni.Acei oameni sunt oamenii aceia blanzi si iubitori care au fost loviti de viata si obligati sa se ascunda dupa un scut.In spatele vorbelor rele si frustrarilor lor se ascunde defapt o inima care bate.Un suflet caruia ii pasa si isi face griji.Asta esti tu mama.In ciuda vorbelor spuse la nervi,am reusit sa-ti privesc in suflet si astfel raman surda la vorbele spuse la nervi. Stiu ca nu ti-e usor si fiecare reactionam diferit,dar indiferent de situatie sunt mandra de tine.Pentru mine esti un model de mama cum multi si-ar dori.In ciuda aparentelor esti o persoana devotata, "Totul pentru familie", totul pentru tata si pentru noi.Nu te gandesti la tine nicio clipa.Ajuti pe oricine iti deschide usa si majoritatea profita de bunatatea ta,dar tu continui sa fi buna chiar daca ,,alungi prin vorbe,, nu alungi de la inima,asta e cel mai important. Tocmai pentru asta te respect si te admir ca persoana.Iar azi e ziua potrivita pentru a sarbatorii diferentele care ma fac sa te iubesc.Tocmai aceste diferente ne fac sa avem o relatie mai deosebita chiar daca nu ne dam seama de asta.

La multi ani draga mama ...Unele cuvinte raman nespuse,iar eu n-am avut curajul niciodata sa-ti spun ceea ce simt sau ceea ce cred despre tine.

luni, 2 martie 2015

Împart umbrela mea cu alţii atunci când plouă, iar dacă nu am umbrelă, împart ploaia.<3





Primavara in suflet, toamna afara.
Nu stiu in cate suflete a intrat primavara,dar in al meu sigur prinde radacini.Primavara frumoasa cu soarele,norii si ploile ei.Daca ieri am fost coplesita de soarele din sufletul meu,azi norii mi-au cam intunecat ziua.Gandurile mi s-au pierdut in picaturile de ploaie, am ratacit incontinuu prin mintea mea!
Si totusi ploaia nu spala doar strazi,ci si suflete.Suflete impovarate de dor,umbrite de persoane reci,suflete goale inundate de ploaie.Si totusi ploaia curata, vindeca,elibereaza.
Pe mine azi m-a eliberat de gandurile negative ce le-am adunat,si mi-a daruit ganduri noi.Ganduri care imi invadeaza mintea ca o furtuna de cuvinte.Cuvinte ca : "Mi-e dor!... Mi-as dori! As fi facut!"
.Imi apar in minte persoane care-mi lipsesc. Care s-au dus prea devreme. Prezenta lor m-ar fi facut sa ma simt mai bine dar absenta lor ma lasa muta! Cu totii pierdem persoane dragi in viata asta, si stim ca nicio lumanare sau rugaciune nu compenseaza faptul ca a ramas un gol in viata noastra in locul acelor persoane dragi.Ramane o amintire si o piatra rece de mormant! Dar viata trebuie sa continue si-n lipsa lor.